Couturier Jean-Louis Scherrer overleden

© Imageglobe

De Franse couturier Jean-Louis Scherrer, die onder meer Jackie Kennedy en Sophia Loren kleedde, is op 78-jarige leeftijd overleden aan een slepende ziekte.

Jean-Louis Scherrer begon zijn modecarrière samen met Yves Saint Laurent als ontwerpassistent bij modehuis Dior. Toen Christian Dior stierf in 1957 en Saint Laurent aan het hoofd kwam bleef Scherrer het modehuis nog vijf jaar trouw. In 1962 startte hij zijn eigen label, zowat dezelfde periode waarin ook Saint Laurent voor zichzelf begon.

Scherrer bood een meer ingetogen alternatief voor YSL’s gewaagde creaties en zijn kleding werd al gauw opgemerkt door de aankopers van Bergdorf Goodman. Hij kleedde sterren als Sophia Loren, Raquel Welch en Jackie Kennedy en oogstte veel succes tot halverwege de jaren tachtig.

Huis Scherrer ging door behoorlijk wat financiële problemen en deed in 2008 de boeken definitief toe. Jean-Louis Scherrer was al sinds 1992 geen creatief directeur meer. Toch bleef hij een grote naam in de modewereld, waar hij kon rekenen op vrienden als Pierre Bergé en Hubert de Givenchy. Hij woonde vorig jaar het Raf Simons couturedebuut bij Dior bij, maar moest dan zijn publieke uitstapjes opzeggen omdat hij te ziek was geworden. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content