Couture en prêt-à-porter Christian Lacroix verdwijnen

De couture en prêt-à-porter van Christian Lacroix verdwijnen. Het modehuis zal enkel nog accessoires en parfums produceren.

De handelsrechtbank in Parijs heeft vandaag uitspraak gedaan over modehuis Christian Lacroix. Het herstructureringsplan van de huidige eigenaars (de Amerikaanse groep Falic) moet worden uitgevoerd. Dat betekent dat er een honderdtal banen verdwijnen en dus ook de couture-en pret-à-porterafdeling wordt opgedoekt. Lacroix zal in de toekomst enkel nog accessoires en parfums produceren. Er blijven amper twaalf werknemers over.

Christian Lacroix, dat sinds 2005 in handen is van Falic, leed in 2008 10 miljoen euro verlies op een zakencijfer van 30 miljoen euro. Eind mei moest het huis het faillissement aanvragen. Sindsdien hebben zich verscheidene kandidaat- overnemers gemeld. Maar geen van hen kon binnen de vooropgestelde tijd financiële garanties bieden. Noch de Arabische sjeik Hassan ben Ali al-Naimi, waarop veel hoop gesteld was, noch investeringsmaatschappij Bernard Krief Consulting (BKC) legden op tijd de nodige som geld op tafel.

Ann Heylens.

Bekijk het laatste haute couturedefilé van Christian Lacroix op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content