Corrie Nielsen brengt sixtiesmode naar Parijs

© Laura Van Roey

Maar of ze echt geslaagd is in haar opzet valt te betwijfelen.

Maar of ze echt geslaagd is in haar opzet valt te betwijfelen.

Voor haar nieuwe collectie liet modeontwerpster Corrie Nielsen zich inspireren door de jaren zestig en de ‘single girl’ uit deze periode. Verleidelijk was de collectie alvast wel, maar toch is Corrie er niet in geslaagd om ons haar verhaal te doen geloven.

De show begon mooi op tijd en mijn verwachtingen waren hooggespannen. Mode, geïnspireerd uit de jaren zestig, is in mijn fantasie een mix van gekke silhouetten, kleuren en ‘maffe’ prints. Maar wat we te zien kregen was een flauw afkooksel van mode uit de sixties.

Best jammer, want Corrie Nielsen is een zéér getalenteerde ontwerpster. En versta me niet verkeerd: de silhouetten verraden een oog voor detail en goede smaak. Op zich is het een heel mooie collectie, maar het ‘matcht’ niet met het thema van ‘single girl’ uit de jaren zestig. Het kleurenpalet is té braaf: wit, goud en zwart. Geen prints te bespeuren. De snit van de kledingstukken past dan weer wél bij het jaren zestig-verhaal. Maar de kapsels en juwelen zijn dan weer uit een andere periode. De enige verwijzing die wij naar de jaren zestig hebben gezien waren de plexi-schoenen aan voeten van de modellen.

We voelen dat dit ergens wel een gemiste kans was voor Corrie. Een getalenteerde ontwerpster, een mooie collectie, maar gewoon de verkeerde ‘kapstok’ gekozen om de kleding aan op te hangen.

Laura Van Roey vanuit Parijs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content