Copping nieuw creatief brein bij Nina Ricci

Peter Copping wordt de nieuwe artistieke leider van Nina Ricci. Hij vervangt daarmee de Belg Olivier Theyskens.

De Brit Peter Copping wordt de nieuwe artistieke leider van Nina Ricci. Hij vervangt daarmee de Belg Olivier Theyskens, die twee jaar lang aan het roer stond van het Franse modehuis en er begin maart dit jaar vertrok. Copping is een oudgediende van Louis Vuitton.

De nieuwe creatief directeur ging maandag aan de slag met als eerste opdracht het tekenen van een capsulecollectie voor Ricci’s vlaggenschip in Parijs en shop-in-shops wereldwijd. Ze zou in december in de winkels moeten hangen. Zijn eerste echte modeshow voor het zevenenzeventig jaar oude merk wordt wel pas volgend jaar maart verwacht. Dat moet hem voldoende tijd geven zich in te werken.

“Het is een merk met een leuke geschiedenis”, aldus Copping aan modemagazine WWD. “Ik hou van Franse mode en Nina Ricci is een erg Frans huis dat zeer nauw aansluit bij de dingen waar ik zelf van hou”. Maar Copping wil ook een duidelijke streep strekken onder het verleden en Ricci opnieuw “eigentijds” maken en “verruimen”. “We willen weg van het meisjesachtige en meer streven naar vrouwelijkheid. Ik ben van plan te werken met erg zachte, luxueuze stoffen die vrouwen graag dragen, met aandacht voor detail, iets wat ik geleerd heb bij Vuitton.”

Copping is 42 en studeerde aan het Royal College of Art and Central Saint Martins in London. Hij was tot nu toe vrij low profile in de Parijse modewereld. Het was creatief directeur bij Vuitton Marc Jacobs die hem in 1997 aanwierf als zijn eerste assistent. Daarvoor werkte hij enkele jaren in de designstudio’s van Sonia Rykiel.

De plannen van Theyskens na zijn vertrek bij Nina Ricci zijn nog niet bekend. Waarschijnlijk lanceert hij opnieuw een eigen label.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content