Consciouscollectie H&M kleurt groen

De nieuwe Consciouscollectie van H&M ligt vanaf 21 maart in alle winkels. Deze collectie bestaat uit 100 % organisch materiaal. Daarnaast lanceert H&M ook een duurzame kledinginzamelactie.

De nieuwe Consciouscollectie van H&M ligt vanaf 21 maart in alle winkel. Deze collectie bestaat uit 100 % organisch materiaal. Daarnaast lanceert H&M ook een duurzame kledinginzamelactie.

Knack Weekend was aanwezig op de onthulling van de nieuwe eco-collectie van H&M. De nieuwe lijn die stond opgesteld in de plantentuin van Meise, bestaat uit heel wat groentinten en fluokleuren, al dan niet afgewerkt met blinkende versieringen en botanische prints. Vanessa Paradis, het Franse Vogue model, werd gevraagd als gezicht voor de campagne rond de nieuwe lijn van H&M. Romantische stijlen, zwierige bloemenjurken zijn een vaste waarde in deze nieuwe collectie. Maar ook sportieve stuks zoals een jumpsuit, T-shirt-jurk en shorts maken deel uit. Verder zijn er accessoires zoals hoge hakken met enkelband, kettingen en armbanden. Uniek aan deze collectie is dat ze bestaat uit 100 % organisch katoen, recycled polyester en tencil. Maar H&M droomt van meer: “Tegen 2020 hebben we als streefdoel dat al onze collecties zullen bestaan uit duurzame materialen”, vertelt Marianne Nerinckx, persverantwoordelijke van H&M.

KledingboxenNaast de groene collectie, lanceert H&M een wereldwijde inzamelactie van kleding in 48 verschillende landen. De bedoeling is dat klanten hun stuks, van alle merken -in welke staat dan ook-kunnen droppen in kledingboxen die staan opgesteld in de winkels. In ruil voor twee volle zakken kleding ontvangen de klanten een kortingsbon van 15 procent. De kleding gaat dan naar de Zwitserse partner van H&M; I:Collect. Een bedrijf waar consumptiegoederen herhaaldelijk worden verwerkt en zo opnieuw geschikt worden gemaakt voor nieuw gebruik. ‘Mensen gooien zonder nadenken al hun stuks recht de vuilbak in, maar ze weten niet dat maar liefst 95 procent van alle stuks, opnieuw bruikbaar kan zijn’, vertelt Marianne Nerinckx.

Inzamelactie
H&M lanceert een mobiele kledinginzameling in 4 grote steden in Luxemburg en België. Als je graag eens een kijkje wilt nemen kan je terecht op het Rogierplein in Brussel op 23 maart, op het Woodrow Wilsonplein in Gent op 30 maart, op de Place St Lambert in Luik op 13 april en op de Place de Paris in Luxemburg-Stad op 20 april. Bezoekers worden exclusief door H&M-ambassadeurs ingeleid in de ecologische werkwijzen van H&M. (YM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content