Comeback van de Ugg?

Wordt de met schapenvacht gevoerde schoen gehypet door beroemde mannen?

Jaren geleden werden vrouwelijke Hollywoodsterren er veelvuldig mee gesignaleerd, vervolgens groeide het product uit tot een trend onder vrouwen wereldwijd. En nu wordt het een steeds grotere hype onder beroemde mannen. De Ugg, de schoen die net zo lelijk als mooi wordt gevonden.

Volgens de Britse Daily Telegraph zijn acteur Leonardo DiCaprio en Rolling Stones-gitarist Ronnie Wood al gespot met Uggs aan hun voeten. Fashionistas die niet al te veel op hebben met de boots, zijn bang dat de trend zich nu ook echt zal doorzetten onder mannen.

De Ugg wordt dankzij dragers als Kate Moss, Pamela Anderson, Cameron Diaz en Sarah Jessica Parker vooral geassocieerd met vrouwen. De met schapenvacht gevoerde schoen werd in eerste instantie echter alleen gedragen door mannen. Schapenscheerders, piloten en surfers in AustraliÔdroegen de schoen al in de jaren zeventig.

Connie Rishwain, directeur van het Amerikaanse Ugg Australia, meldt dat bij de lancering van een Ugg Store in Covent Garden ook een aantal voetballers van Chelsea aanwezig zal zijn. De mannen moeten helpen een nieuwe markt aan te boren voor de Ugg, aldus Rishwain.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content