Cinema’s Boy Wonder Xavier Dolan wordt gezicht van Louis Vuitton

Xavier Dolan © LV

Louis Vuitton kiest na onze eigen Matthias Schoenaerts opnieuw voor een boeiende naam uit de filmwereld. De Canadese regisseur Xavier Dolan mag de nieuwe herfst/wintercollectie van het label voorstellen.

Xavier Dolan is amper 26 en heeft al vijf langspelers op zijn palmares staan. De regisseur wordt niet voor niets de Boy Wonder van de cinema genoemd.

Als kind droomde hij niet alleen van een carrière als acteur en regisseur, maar hoopte hij ook ooit het gezicht van een beroemd merk te worden. In het geval van Dolan kwamen al zijn dromen uit. Van staande ovaties voor zijn films tot een campagne voor Louis Vuitton, hij maakt het allemaal waar.

Dit najaar krijgen we Dolan dus te zien als model voor de lederlijn Ombré van luxelabel Louis Vuitton. Voorts timmert hij duchtig verder aan zijn filmcarrière met ‘Juste la fin du Monde’, zijn zesde film met onder meer Marion Cotillard, Gaspard Ulliel, Vincent Cassel, Léa Seydoux en Nathalie Baye.

Niet bekend met het werk van Xavier Dolan? Driewerf hoera, u heeft meteen vijf topfilms om toe te voegen aan uw ‘must watch’ lijst. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content