Cillian Murphy gezicht van allereerste menswear herfstcollectie van Stella McCartney

Cillian Murphy © Stella McCartney

Om haar eerste Herfst/Winter mannencollectie voor te stellen, werkt Stella McCartney samen met regisseur Sean Ellis en acteur Cillian Murphy. Ze kreeg ook a little help from her friend, in de vorm van haar beroemde vader.

Sean Ellis regisseerde de kortfilm Black Park met in de hoofdrol Peaky Blinders-acteur Cillian Murphy. Fashion films zijn vaak artistieke pareltjes, maar deze is naast esthetisch mooi ook behoorlijk creepy. Cillian Murphy lijkt te verdwalen in een bos in Buckinghamshire, maar raakt ook de weg kwijt op het pad van heden en verleden. Het belangrijkste beeld in de film is ongetwijfeld het brandende huis, een beeld dat wel vaker terugkeert in de geschiedenis van de film, zoals in The Sacrifice van Tarkovsky of The Towering Inferno van Guillermin. De spooky soundtrack werd voorzien door niemand minder dan vaderlief Sir Paul McCartney.

De ontwerpster en de regisseur Sean Ellis kennen elkaar al lang. Ze leerden elkaar kennen toen McCartney in Parijs woonde. De beslissing om deze kortfilm te draaien gebeurde behoorlijk impulsief. ‘Ik zei dat we eens moesten samenwerken en twee weken later stonden we al te filmen’, vertelt ze aan Business of Fashion. ‘Sean is heel precies in zijn werk, terwijl ik niet zo van precisie houd. Ik ben eerder rebels in de meeste dingen die ik doe. Maar met Sean en de mannencollectie voelde het goed. Het was ook een goede manier om de kwaliteit van de producten te laten zien.’ De duurzaamheid van mode is erg belangrijk voor de ontwerpster en ook in haar mannencollectie kiest ze voor diervriendelijke en ecologisch verantwoorde stoffen.

De vijftigste verjaardag van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van de Beatles was niet alleen de inspiratie voor de collectie, maar ook een open deur om Paul McCartney te vragen om de soundtrack van de kortfilm te componeren. De briefing voor Sir Paul was kort: ‘We willen rare shit en we weten dat jij het kan Mr. Sgt. Pepper.’

Het is de tweede mannencollectie voor McCartney. Na een gesmaakte Lente/Zomerlijn volgde nu een eerste najaarscollectie. Ontdek de collectie hier.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content