Christopher Kane weg bij Versus

De Schotse ontwerper verlaat Versus. Dat is het dochterlabel van het Italiaanse modehuis Versace. Er wordt gefluisterd dat Kane zou gaan ontwerpen voor Balenciaga, maar de ontwerper ontkent dit.

De Schotse ontwerper Kane verlaat Versus. Dat is het dochterlabel van het Italiaanse modehuis Versace. Er wordt gefluisterd dat Kane zou gaan ontwerpen voor Balenciaga, maar de ontwerper ontkent dit.

Sinds 2009 was ontwerper Christopher Kane aan de slag bij Versus. Dit dochterlabel van Versace richt zich op een jonger publiek. Maar nu is er een einde gekomen aan deze samenwerking. Zo zou Donatella Versace de touwtjes terug strakker in handen willen nemen.

Zo wil Versus zich intensiever richten op de digitale markt en wil hiervoor jong talent inschakelen, die zich dicht bij de leefwereld van hun doelpubliek bevinden. De coördinatie van het project zal in handen genomen worden door Donatella Versace zelf. Zij zal capsulecollecties ontwerpen samen met de jonge ontwerpers.

Christopher Kane reageert postitief op zijn vertrek en gaat op zoek naar nieuwe uitdagingen. Wel blijft hij werken aan collecties voor zijn eigen label. Daarnaast wordt er ook gefluisterd dat de ontwerper Nicolas Ghesquière zou opvolgen bij Balenciaga. Maar dit gerucht wordt door Kane tegengesproken. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content