Christophe Decarnin verlaat Balmain

© dpa

De vijfjarige samenwerking tussen het Franse modehuis en zijn hoofdontwerper komt tot een – ietwat bitter – einde.

De vijfjarige samenwerking tussen het Franse modehuis en zijn hoofdontwerper komt tot een – ietwat bitter – einde. De geruchtenmolen werd al lustig aangezwengeld, toen Christophe Decarnin zich enkele weken geleden afwezig meldde bij de herfst/winter 2011 collectievoorstelling van Balmain in Parijs. ‘Mentale problemen’ werden als oorzaak naar voren geschoven, maar die speculaties zouden – volgens dichte bronnen van de ontwerper – overdreven zijn.

Het feit dat Decarnin en het modehuis nu effectief uit elkaar gaan zou te wijten zijn aan de interne spanningen tussen de ontwerper en Alain Hivelin (voorzitter en CEO van Balmain), die een hoogtepunt zouden bereikt hebben.

Zoals ook het geval was met de breuk tussen Cacharel en de Belgische creatief directeur Cédric Charlier, had Balmain de laatste jaren absoluut niet te klagen. Het merk groeide gestaag en wist zich steeds sterker te manifesteren – de laatste tijd vooral in Azië.

Na 7 jaar als hoofdontwerper van de Paco Rabanne prêt-à-portercollectie voor vrouwen, sloot Decarnin zich in 2005 stilletjes aan bij Balmain om het label meteen te katapulteren naar de hoogste regionen van de modewereld. In 2008 liet Decarnin zijn argusoog vallen op de mannencollectie, met gescheurde jeans en stoere leren blousons als gevolg. Het Franse modehuis staat vandaag voor gedurfde, uiterst sexy – en uiterst dure – mode.

Volgens modewebsite WWD zal een interne kandidaat de designerscepter overnemen.

Herbekijk hier alle catwalkcollecties van Balmain.

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content