Christina Hendricks over stijlgevoel: ‘Wees jezelf, mode moet leuk zijn’

Christina Hendricks voor Zalando © Zalando

Voor hun nieuwste campagne haalde Zalando enkele grote vissen binnen. Onder meer Mad Men-ster Christina Hendricks schittert in de Share Your Style-campagne. In een interview vertelt ze over haar favoriete trends en haar mooiste modeherinneringen.

Zalando’s herfst-/wintercampagne 2015, Share Your Style. Be An Inspiration, draait rond de verbondenheid die we voelen wanneer we verhalen en ervaringen delen. De campagne, gedraaid door Jonas Åkerlund, toont verschillende internationale bekende beroemdheden, waaronder Christina Hendricks, Noah Becker, Caroline de Maigret, Binx Walton en Lucky Blue Smith, die allemaal hun persoonlijke stijl delen.

Ontdek hieronder hoe actrice Christina Hendricks mode en stijl ervaart.

Zalando - Share Your Style
Zalando – Share Your Style© –

Hoe zou jij je stijl omschrijven?

Ik zou mijn stijl als klassiek, vintage en misschien een beetje schattig en nerdy?

Wat is jouw stijlfilosofie?

Wees jezelf en mode moet leuk zijn.

Wat is jouw favoriete modetrend?

Ik heb altijd gehouden van ruffles en een strik rond de nek bij een bloes of op een ketting. Ik vind dat dit soort dingen het gezicht mooi kadreren.

In welke mate heeft Mad Men jouw persoonlijke stijl beïnvloed?

Ik denk dat Mad Men mijn stijl beïnvloed heeft door me bij te leren over het op maat maken van kleren en de manier waarop kleren aansluiten. Onze kostuumontwerper was briljant en ik heb heel veel bijgeleerd van haar.

Vind je styling leuk of is het eerder werk?

Ik denk dat styling heel leuk kan zijn en soms helaas ook werk. Maar ik amuseer me met kleren en mode. Soms kan het wat overweldigend zijn tijdens evenementen, maar ik probeer altijd te kiezen voor iets dat ik mooi vind en waar ik me goed in voel.

Hoe is jouw stijl geëvolueerd?

Ik zou zeggen dat mijn stijl mee geëvolueerd is met het ouder worden, maar dat ze ook redelijk consistent is gebleven. Ik heb altijd van erg vrouwelijke kleren gehouden. Ik hou van kant, van dingen die me doen denken aan dansers en van romantische kleren. Maar ik heb over de jaren heen ook geleerd wat me het best staat en ik probeer dat te combineren met de dingen die ik mooi vind.

Wat betekent stijl voor jou?

Ik denk dat ik stijl zou definiëren als iemand die uniek, individueel en zelfzeker is.

Wat was je meest fantastische modemoment?

Ik weet het niet goed. Ik heb zoveel geluk dat ik naar al die evenementen mag gaan en jurken mag dragen die ontworpen zijn door ongelooflijk getalenteerde ontwerpers. Ik zou zeggen dat de jurken die ik heb gedragen van L’Wren Scott, Zac Posen en Vivienne Westwood zeker bij mijn favoriete momenten horen.

Wie is jouw favoriete stijlicoon?

Ik bewonder zoveel vrouwen en heb het gevoel dat ik door heel veel verschillende mensen ben beïnvloed. Sophia Loren, Florence Welch, Charlotte Gainsbourg en Marilyn Monroe zijn zeker grote stijliconen voor mij.

Waarom inspireren deze vrouwen jou?

Ik vind hen inspirerend omdat ze een erg unieke stijl hebben die je je herinnert doorheen de jaren. Ze tonen kwetsbaarheid en sterkte in hun modekeuzes en ze gebruiken kleren als een expressief middel om zich te uiten.

Denk je dat jouw stijl mensen beïnvloed?

Ik weet het niet. Dat zou me in ieder geval erg blij maken.

Welk kledingstuk geeft je altijd een goed gevoel?

Een gezellige badjas.

Wat betekent het voor jou om te delen?

Delen betekent voor mij een open geest, elegantie en vrijgevigheid.

Wat is het meest belangrijk om te delen voor jou?

Echte gevoelens.

Welk stijladvies zou jij willen delen met andere vrouwen?

Maak plezier, wees jezelf, druk jezelf uit en trek je niets aan van wat anderen van je denken.

Wat waren jouw favoriete momenten in je carrière tot nu toe?

Meestal is dat het project waar ik op dat moment aan bezig ben. Ik heb het geluk gehad om te experimenteren met verschillende personages in films, televisie en theater. Mijn langste job was uiteraard Mad Men en het spelen van Joan was zeker een van mijn favoriete momenten in m’n carrière.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content