Chanel stelt cruise collectie voor in Versailles

Het kasteel van Versailles was de exclusieve locatie voor de modeshow van het Franse modehuis Chanel. Karl Lagerfeld stelde er zijn cruise collectie voor, waarmee hij een vette knipoog maakt naar de tijd van Marie-Antoinette.

“Het is rebels”, vertelde de hoofdontwerper van Chanel aan Women’s Wear Daily. “Het is niet helemaal 18e-eeuws. Het is rock. Je kan de meisjes nog amper herkennen.” De pruiken van de modellen in wit en zwart, maar ook in snoepkleurtjes herinneren nochtans sterk aan de achttiende-eeuwse Franse koningin Marie-Antoinette. En ook de kanten uitweidende stoffen aan de mouwen en de volumineuze korte kleedjes met verschillende onderrokken doen terugdenken aan de 18e-eeuwse mode. Verder gebruikte Lagerfeld vooral lichte stoffen en veel denim.

De gasten keken vanuit trompe l’oeil tuintenten toe hoe de modellen rond een immense fontein paradeerden. Het is niet de eerste keer dat Lagerfeld een exclusieve locatie uitkiest voor de voorstelling van zijn cruise collectie. Eerder maakte hij van de openlucht modeshows in Venetië, Los Angeles, Cap d’Antibes en Saint-Tropez ook al grootse evenementen. De cruise collectie is een van de zes ready to wear collecties die Lagerfeld ontwerpt voor Chanel. “De cruise collectie is een van de belangrijkste collecties in onze winkel geworden”, vertelde Lagerfeld aan Women’s Wear Daily.

Vechten Dior en Chanel om Versailles?

Dit jaar koos de modeontwerper voor het kasteel van Versailles dat hij als zijn broekzak kent. Hij heeft namelijk in het verleden de weelderige tuinen uitvoerig gefotografeerd, hij organiseerde er ook al verschillende tentoonstellingen en hij weet waarschijnlijk meer over het kasteel dan sommige historici. “Ik zou hier als een gids kunnen werken”, vertelt Lagerfeld al lachend aan Women’s Wear Daily.

Ook het Franse modehuis Dior kondigde in een mysterieus filmpje aan dat het binnenkort een modeshow zal organiseren in het kasteel van Versailles. Opmerkelijk is dat beide modehuizen plots hun uiterste best doen om hun speciale band met het kasteel te benadrukken. “Ik heb altijd al gehouden van Versailles. Meer Frans kan het niet worden”, besluit Lagerfeld. (JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content