Chanel: rond de wereld in 15 minuten

© Reuters

Op de voorlaatste dag van Paris Fashion Week draaide alles rond de wereld van Chanel. Karl Lagerfeld zette het merk de afgelopen dertig jaar op de kaart en toonde dat met een enorme, roterende wereldbol in de Grand Palais.

Op de voorlaatste dag van Paris Fashion Week draaide alles rond de wereld van Chanel. Karl Lagerfeld zette het merk de afgelopen dertig jaar op de kaart en toonde dat met een enorme, roterende wereldbol in de Grand Palais. Meer dan 300 vlaggetjes gaven aan waar ter weteld Chanel wordt verkocht. Door de boxen schalde Daft Punks ‘Around the world’.

“Ik sta met mijn beide voeten op de grond, maar deze collectie is up-to-earth, niet down-to-earth”, zei hij na de show. Kaiser Karl is altijd goed voor een straffe quote. Maar gelijk had hij: de collectie was een om van te dromen. De silhouetten waren gestroomlijnd, met onder andere een langer jasje tot op de heup over een korte rok en – helemaal in de trend van het seizoen – een jas die kort is vooraan en achteraan lang tot halverwege de kuiten. Beide uitgevoerd in zware, winterse materialen als tweed om de vorm kracht bij te zetten.

De looks werden gestyled met witte of zwarte, lakleren lieslaarzen en kleine tasjes voor in de hand, waaronder ook eentje in de vorm van een wereldbol.

Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content