Chanel lanceert nieuwe kortfilm: Cara Delevingne zoals je haar nog nooit zag

Cara Delevingne en Pharrell Williams © Chanel/Karl Lagerfeld

We weten ondertussen dat Chanel geen ‘gewone’ campagnes aflevert. Na het huzarenstukje met Gisele Bündchen en Michiel Huisman komt het Franse modehuis met een nieuwe kortfilm waarin Cara Delevingne en Pharrell Williams de stijlvolle hoofdrollen vertolken.

Volgende week stelt Karl Lagerfeld zijn Métiers d’art-collectie voor in Salzburg, een exclusievere lijn in een bepaald thema zoals hij eerder al de Paris-Dallas ofte fancy cowboy-collectie voorstelde. Salzburg is meteen ook de inspiratiebron voor zijn kostuumkortfilm ‘Reincarnation’, waarvoor Lagerfeld niemand minder dan Cara Delevingne en Pharrell Williams optrommelde.

We keren terug in de geschiedenis van Gabrielle Chanel, de oprichtster van het Franse modelabel. In 1954 vertoefde ze tijdens een vakantie in Oostenrijk. Gabrielle Chanel is weggeblazen door het jasje van de liftbediende, het jasje zou later het beroemde Chanel-vestje worden. De rol van Gabrielle Chanel als een echte Sissi is voor Cara Delevingne, de liftbediende wordt vertolkt door Pharrell Williams.

Williams zorgde ook voor de soundtrack van de video, waarop zelfs Cara Delevingne al zingend te horen is. Karl Lagerfeld stopte allerlei historisch getinte mopjes in de video. Zo logeert Gabrielle Chanel vanzelfsprekend in de hotelkamer met nummer 5 en is de ‘Sissi’ natuurlijk een verwijzing naar de CC van het modelabel. Op 1 december wordt de video van 7 minuten gelanceerd, maar wij geven hier alvast een voorsmaakje. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content