Chanel kiest voor 52-jarige Jerry Hall

De tweeÔnvijftigjarige Jerry Hall is het gezicht van de nieuwe accessoirelijn van Chanel.

De tijd van de tienermodellen lijkt definitief voorbij. En niet alleen bijna-veertigers als Claudia Schiffer en Naomi Campbell keren terug. Ook vrouwen van vijftig zijn weer gegeerd. Jean-Paul Gaultier liet tijdens zijn haute coutureshow in Parijs afgelopen maand nog de vijftigjarige Ines de la Fressange aantreden, modehuis Chanel kiest nu het 52-jarige Texaanse ex-model Jerry Hall als uithangbord van zijn accessoirecollectie voor de zomer van 2009.

De reclamecampagne is gebaseerd op Cheri, de roman van Colette uit 1920 die het verhaal vertelt van een liefdesaffaire tussen een oudere vrouw -voor Chanel gespeeld door Jerry Hall- en een jongere man. Die rol is weggelegd voor het Italiaanse model Baptiste Giabiconi. Hall en Giabiconi beelden hun affaire uit op een sprei die is afgestemd op de nieuwste quilted handtas van het Franse modehuis.

Oude bekenden.
Jerry Hall en creatief leider van Chanel Karl Lagerfeld zijn oude bekenden. “Ik ken Jerry sinds ze vijftien is en ik heb altijd van haar gulle, genereuze persoonlijkheid gehouden”, verklaarde de ontwerper aan tijdschrift Grazia. De voormalige levensgezellin van Mick Jagger relativeert haar come back en jeugdige looks: “Goeie genen zijn natuurlijk belangrijk om elegant ouder te worden. Maar matig zijn met drank, gezond eten en een positieve ingesteldheid spelen minstens een even grote rol. Mijn grote geheim: veel slapen.”

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content