Chanel gaat voor papierwitte zomer

Dames die de haute couture van Chanel dragen, zullen er deze zomer in het wit bij lopen.

Dames die de haute couture van Chanel dragen, zullen er deze zomer in het wit bij lopen. Creatief directeur Karl Lagerfeld presenteerde dinsdag in Parijs een volledig witte collectie, zij het met enkele zwarte accenten. “Ik vertrok van het principe van een wit blad papier”, zo verklaarde hij. Zijn decor bestond uit papieren bloemen, waarvoor maar liefst 4.000 meter materiaal nodig was. De tafeltjes voor het publiek waren bedekt met witte kanten, papieren doekjes.

Pailletten en guirlandes.
Lagerfeld charmeerde het publiek met korte, diepe plooirokken, jurkjes in combinatie met micro-jasjes, kleine capes of jasjes met gespleten mouwen. Sommige hagelwitte jurken waren bedekt met kantwerk van bloemen en witte veren. Andere waren voorzien van geborduurde zwarte en witte kristallen en pailletten, waarbij de zwarte pailletten de taille markeerden als een ceintuur en ook een zeker ritme gaven aan de jurk. Verder combineerde hij leggings met tuniekjurken. En voor sommige silhouetten koos hij bloemen en bladerguirlandes op mousseline als afwerking. Lagerfeld had ook een beroep gedaan op haarkunstenaar Katsuva Kamo. Die liet de gracieuze creaties van het Franse modehuis tot hun recht komen met indrukwekkende ‘hoedjes van papier’.

Luxe voor insiders.
“Deze jurken konden eigenlijk in alle kleuren uitgevoerd worden, maar ik hield ervan om ze als een wit blad op te vatten”, aldus Lagerfeld over het defilé aan modemagazine Woman’s Wear Daily. “Ik hield de tijdsgeest in gedachten en probeerde een grafische, lineaire en heldere interpretatie te vinden van het witte blad, het nulpunt van waar we weer vertrekken. Het is absoluut niet flashy. Het is luxe voor ingewijden, want ze zit verborgen in de details.”

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content