Celebs vallen voor onafhankelijke Britse ontwerper Osman

© Reuters

Het onafhankelijke label uit Londen doet de harten van de sterren sneller slaan. Osman Yousefzada zorgt er dan ook voor dat menig celebrity op een best dressed list terecht komt. De ontwerper weet als de beste hoe hij vrouwen kan laten stralen.

Het onafhankelijke label uit Londen doet de harten van de sterren sneller slaan. Osman Yousefzada zorgt er dan ook voor dat menig celebrity op een best dressed list terecht komt. De ontwerper weet als de beste hoe hij vrouwen kan laten stralen. In een interview met Telegraph doet de Britse designer uit de doeken hoe je kan schitteren op de rode loper.

– Allereerst raadt de ontwerper aan om niet overdressed op een evenement te verschijnen. ‘Kies voor simpele lijnen en stevige stoffen die hun structuur behouden. Laat de jurk het werk doen zodat jij kan relaxen. Zakken zijn altijd een voordeel omdat je op die manier iets te doen hebt met je handen. Zo kan je op een zelfzekere manier poseren en stilstaan,’ aldus Osman.

– De ontwerper vindt dat je je niet kan laten leiden door generalisaties. ‘Het is niet zo dat vrouwen met een ‘peervormig’ lichaam geen pencil skirts kunnen dragen of dat een grote boezem automatisch hoge halsuitsnijdingen uitsluit. Het gaat altijd over de juiste proporties en de juiste snit.’

– Een beetje huid tonen geeft een jeugdige toets. Het moet niet veel zijn, je kan ook meer verwijzen naar naaktheid dan effectief naakt rond te lopen. Een assymetrische schouderlijn kan dit effect bekomen.

– Wanneer je voor een mouwloze jurk of top gaat, kan je best kiezen voor armuitsnijdingen die de borstkast accentueren.

– Broeken met een hoge taille doen de benen langer lijken.

De sterren in de fotoreeks hebben in ieder geval al begrepen dat Osman weet hoe hij vrouwen moet kleden. Tot voor kort was hij een goed bewaard geheim onder de stilisten, maar stilaan is de ontwerper uitgegroeid tot de favoriet onder de celebs. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content