Celebs in H&M campagne tegen AIDS

© H&M

Onder meer Selma Blair, Keri Hilson en de Scissor Sisters haalden hun beste poses uit de kast voor de nieuwe H&M unisexcollectie van Fashion Against AIDS.

Onder meer Selma Blair, Keri Hilson en de Scissor Sisters haalden hun beste poses uit de kast voor de nieuwe unisexcollectie van Fashion Against AIDS, verkrijgbaar vanaf 26 april in de H&M winkels.

Bekendheden uit alle entertainmentstreken kropen voor even in de huid van modellen om de nieuwe Fashion Against AIDS (FAA) collectie te promoten bij het grote publiek. Van de verkochte kledingstukken stroomt 25 % van de prijs rechtstreeks door naar verschillende internationale HIV/AIDS preventieprojecten, waaronder Designers Against Aids (DAA). De drie voorbije FAA campagnes van H&M brachten al meer dan 4,5 miljoen euro op.

“We wilden deze keer een unisex collectie maken met een sportieve vibe. Het voelde ook heel bevrijdend aan om ons te focussen op de snitten, vormen en stoffen in plaats van op het geslacht”, vertelt Ann-Sofie Johansson, Hoofd Design bij H&M.

Selma Blair“Ik vind het heel goed dat de collectie zowel mannen als vrouwen viseert, omdat de ziekte dat ook doet. Het is een universeel probleem en we moeten dus allemaal onze krachten bundelen”, zegt actrice Selma Blair.

De collectie zal beschikbaar zijn in de H&M winkels en online vanaf 26 april.

Nog een laatste wijze raad van Ninette Murk, de oprichtster van DAA: “Wie oud genoeg is om de liefde te bedrijven, moet ook wijs genoeg zijn om zichzelf en anderen te beschermen”.

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content