Cathy Horyn stopt als modejournaliste bij The New York Times

© Twitter

De gevierde, maar ook bekritiseerde, modejournaliste Cathy Horyn legt de pen neer. Ze heeft beslist om meer tijd door te brengen met haar zieke echtgenoot.

De gevierde, maar ook bekritiseerde, modejournaliste Cathy Horyn legt de pen neer. Ze heeft beslist om meer tijd door te brengen met haar zieke echtgenoot.

Een aantal dagen voor het modecircus in New York van start gaat, heeft Cathy Horyn (57), modejournaliste bij The New York Times, bekendgemaakt dat ze een punt zet achter haar professionele carrière. Zo zal ze geen recensies meer schrijven voor de krant. Het nieuws van haar vertrek werd bekendgemaakt door de krant zelf met de mededeling dat Horyn meer tijd wil doorbrengen met haar man Art Ortenberg. Hij kampt namelijk met gezondheidsproblemen.

Een sterke mening

We kunnen ons voorstellen dat enkele ontwerpers waarmee Horyn in de clinch lag, een kleine glimlach niet hebben kunnen onderdrukken. Zo lag Horyn ‘overhoop’ met enkele ontwerpers als gevolg van haar soms “vernietigende” moderecensies of ongezouten mening. Hierdoor wordt ze soms ook de toegang geweigerd aan de ingang van modeshows. Onder meer bij Dolce & Gabbana, Helmut Lang, Giorgio Armani en Nicole Miller was Horyn niet langer welkom.

Toch is haar meest bekende ‘rel’ ongetwijfeld die met Hedi Slimane, creatief directeur van Saint Laurent Paris. Zo werd haar de toegang ontzegd tot de eerste modeshow van Hedi Slimane voor Saint Laurent Paris in 2012. Hierop volgde heel wat openlijke correspondentie tussen Hedi en Horyn, waarin ze zich niet schaamden om publiekelijk te bekvechten. In een brief noemde Slimane haar een ‘bullebak’ en een ‘vernedering’ voor de krant The New York Times. Een pijnlijke affaire als u het ons vraagt.

Boek in aantocht

Toch stopt Horyn niet definitief met schrijven. Zo werkt ze aan een boek dat ingaat op modeverslaggeving vanaf de jaren 1850 tot vandaag. Het boek zal worden uitgegeven bij Rizzoli, maar een datum is nog niet bekend. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content