Catfight bij de show van Zac Posen

© reuters

De dochter van een genodigde uitgeefster heeft een PR-dame een slag in het gezicht gegeven toen deze niet snel genoeg zitjes voor haar en haar moeder vond.

De modeweek van New York loopt op zijn einde en het modejournaille, bloggers en pr-bataljon is moe en gestresseerd. Logisch dus dat er hier en daar gesnauwd, geklaagd of gestrompeld wordt, maar wat er plaatsvond voor de aanvang van de Zac Posen show is boven alle verwachtingen: Een genodigde gaf iemand van de Zac Posen-entourage zonder pardon een draai rond te oren.

Zo’n dertig minute voor de aanvang van de Zac Posen show besloot de brandweer dat er echt welt e veel zitjes aanwezig waren. Maar liefst zestig plaatsen moesten verwijderd worden, een structurele ramp en een rechtstreekse aanval op de mentale gezondheid van HL Group dat de PR van Zac Posen regelt. Tot overmaat van ramp besloot Naomi Campbell het begrip fashionably late tot het uiterste te rekken. Resultaat: PR-meisjes die een heel nieuw zitplan moesten uitwerken en tegelijkertijd de wachtende genodigden aan de ingang van de Avery Fisher Hall gerust stellen.

Toen HL Groups mede-oprichtster Lynn Tesoro zich tot de ongeduldige Franse uitgeefster Marie-José Susskind-Jalou en haar dochters wilde wenden werd ze de huid volgescholden. Tesoro probeerde de familie te kalmeren en gebaarde dat ze even moesten wachten want dat er plaatsen voor hen geregeld werden. Een van Susskind-Jalous dochters, Jennifer Eymere van Jalouse Magazine, vond deze handbeweging bijzonder denigrerend en begon te roepen.

“Zo spreek je niet tegen mijn moeder! Stop met zo te doen! Ik waarschuw je, ik ga je slaan”, waarop ze haar woord nakwam. Tesoro ontving volgens ooggetuigen een ferme mep in het gezicht en bevestigde achteraf het gebeuren aan de op drama-beluste pers. Ook Eymere maakte geen smoesjes en legde uit waarop ze Tesoro die tik verkocht had. “Ik wilde haar niet echt pijn doen, ik wilde haar gewoon vernederen in het bijzijn van haar personeel, net zoals ze mijn moeder, mijn zus en mezelf vernederde door ons geen zitjes toe te wijzen”, aldus Eymere, die achteraf Tesoro nog toesiste dat er met ’the French people’ niet gesold mocht worden.

Het is niet duidelijk of Tesoro een klacht zal indienen. Wel heeft het gezin Susskind-Jalou schriftelijke excuses van Zac Posen ontvangen voor ‘het oponthoud’. Zolang de klant gelukkig is, denken wij dan. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content