Cate Blanchett droeg meest waardevolle outfit van Oscars

© Reuters

De duurste outfit van de avond werd gedragen door Cate Blanchett en je gaat achterover vallen als je de prijs te weten komt.

Op de meest recente uitreiking van de Oscars was het wederom uitkijken naar de outfits van de actrices. Voor de Oscars halen ze letterlijk alles uit de kasten en kijken niet op een euro (of in dit geval dollar) meer of minder. De duurste outfit van de avond werd gedragen door Cate Blanchett en je gaat achterover vallen als je de prijs te weten komt.

De Australische actrice Cate Blanchett is ‘one lucky girl’. Zo droeg ze tijdens de meest recente Oscaruitreiking het duurste ensemble van de avond. De totaalwaarde van haar jurk, samen met de accessoires, wordt geschat op iets meer dan 13 miljoen euro. Zo droeg ze een jurk uit de collectie van Armani Privé, met een waarde van 72.000 euro. Maar eigenlijk waren het vooral haar accessoires die ervoor zorgde dat haar outfit peperduur was. Zo droeg ze juwelen van het exclusieve label Chopard. De oorbellen, diamanten armband en ring brachten het totaal naar 13 miljoen euro. Wij zouden ons alvast niet op ons gemak voelen als we juwelen zouden dragen van zulke hoge waarde. Cate Blanchett begint stilaan prinsessenproporties aan te nemen.

De tweede duurste outfit van de avond was die van Charlize Theron. Zij droeg voor de gelegenheid een jurk van Dior en juwelen van Harry Winston. Dit bracht de teller van haar volledige outfit op iets meer dan 10 miljoen euro.

Op de derde plaats staat Sandra Bullock met een outfit waarvan de waarde wordt geschat op 5 miljoen euro. Zo droeg ze een jurk van Alexander McQueen en juwelen van Lorraine Schwartz. Het was de Australische Vogue die de cijfers achter de jurken en juwelen ging opzoeken en met deze onthutsende cijfers naar buiten kwam.

Sandra Bullock wordt nog gevolgd dor Margot Robbie en Jennifer Garner, die een jurk droeg van Oscar de La Renta en juwelen, met in totaal een waarde van ongeveer 2 miljoen euro. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content