Carven voor mannen

Sinds twee jaar staat ontwerper Guillaume Henry aan het roer van Carven. Dit blijkt de beste zet ooit voor het Franse modehuis, want Henry blies al het stof van de oude muziekdoos en maakte het merk weer hipper dan ooit tevoren. Na 4 damescollecties waagde de 33-jarige ontwerper zich nu aan een mannencollectie zomer 2012, met overschot van succes.

Voor zijn mannenlijn ‘Zero’ viste Henry in dezelfde genenpool als die van de vrouwenlijn. Dat betekent referenties naar Parijs, spelen met hoog-laagverhoudingen en het combineren van contrasterende kledingstukken. Toch heeft de lijn een eigen persoonlijkheid: “Ik zie Zero niet als de echtgenoot van de vrouwenlijn, maar ik zet wel graag de familiebanden in de verf”, vertelde de ontwerper aan het lifestylemagazine WWD.

Grootvaders kastDe nieuwe zomercollectie heeft een schoolse vibe en bevat onder meer korte, stijf vallende blazers, lange dichtgeknoopte hemden en shorts geïnspireerd op afgesneden broeken uit grootvaders kast. Inktachtige kleuren worden gecombineerd met zachte beige- en abrikoostinten.

Net zoals de vrouwencollectie zullen ook de mannenstukken worden verkocht aan meer democratische prijzen dan we van het oude Carven gewend zijn.

Een selectie van de collectie zal in onze regionen verkrijgbaar zijn in Hunting and Collecting (Brussel), Princess (Antwerpen) en Stylesuite (Maastricht).

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content