Carhartt WIP en Dr. Martens strijken neer in Brussel

Brussel is twee stoere shops rijker: zowel het Britse schoenenlabel Dr. Martens als het streetwearmerk Carhartt WIP openden er de deuren.

Onze hoofdstad verhoogt haar cool met de opening van twee shops waar niet enkel het koopwaar, maar ook het interieur de moeite is. In de Carhartt WIP-shop vind je de mannen- en vrouwencollecties en accessoires van het streetwearlabel tegen een decor van de hand van architect Andrea Caputo. De Carhartt winkel ontvouwt zich over drie zones en is geïnspireerd op de workwear heritage. Het interieur verenigt ruwe accenten zoals zichtbare wanden en koperen armaturen met details als transparante lightbox-vitrines en de kassa in Portoromarmer. Die mix van bruut en verfijnd wordt ook doorgetrokken naar de verlichting met lampen van Piet Hein Eek.

Carhartt WIP en Dr. Martens strijken neer in Brussel
© RobinJorisDullers

Ook Dr.Martens stelt zijn boots voor in een shop waarvan het design gebaseerd is op de Dr. Martens flagships uit Londen en Parijs, een interieur waarbij de industriële roots van het merk centraal staan. Een gestript, haast doorleefd kader is de perfecte background voor de stoere Docs, de platen aan de muur en een vintage jukebox zijn een verwijzing naar de muziekscene waarin de schoenen steeds een grote rol hebben gespeeld.

Carhartt WIP, Rue Jean Stas 10, 1060 Brussel

Dr. Martens, Kleerkopersstraat 42, 1000 Brussel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content