Cara Delevingne is nieuwe gezicht herfstcampagne van Mulberry

Het Britse topmodel Cara Delevingne heeft wederom een grote modelopdracht gestrikt. Zo zal ze het gezicht zijn van de herfstcampagne ’13 van het Britse modehuis Mulberry. Recentelijk kwam Mulberry nog in het nieuws door het ontslag van Emma Hill, het creatieve brein achter het modelabel.

Het Britse topmodel Cara Delevingne heeft wederom een modelopdracht gestrikt. Zo zal ze het gezicht zijn van de herfstcampagne ’13 van het Britse modehuis Mulberry. Recentelijk kwam Mulberry nog in het nieuws door het ontslag van Emma Hill, het creatieve brein achter het modelabel.

Het resultaat van Cara Delevingne voor Mulberry is een sprookjesachtige campagne, waarbij het topmodel wordt omringd door achttiende-eeuwse elementen, zoals een landhuis en uilen. Er werd dan ook gekozen voor een donkere achtergrond, met elementen uit het Engelse platteland. Fotograaf van dienst was niemand minder dan modefotograaf Tim Walker, die al heel wat sfeervolle beelden op zijn palmares heeft staan. Walker is een fotograaf die net bekend is omwille van zijn sfeervolle en wat mystieke fotografie.

Emma Hill enthousiast over campagne

De herfst/wintercampagne 2013-14 is de laatste waaraan Emma Hill, de ontslagnemende creatief directeur van Mulberry, meewerkt. Ze was bijzonder

opgetogen over deze campagne en vertelde er het volgende over aan WWD: “Gezellige, familiale en landelijke scènes, daar waren we naar opzoek. Tegelijkertijd moest het ook donker, mysterieus en verleidelijk zijn. Bloemenprints en het ‘aardse’ karakter van het platteland bij nacht speelden allemaal een belangrijke rol bij de sfeerschepping. Deze zoektocht naar het donkere werd wondermooi vastgelegd door Tim en Ronnie voor de campagne.” (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content