Callebaut geeft Belgische tint aan modeshow Opening Ceremony

© Finn pr

Het Belgische chocolademerk Callebaut creëerde een chocoladedecor voor de modeshow van Opening Ceremony op de modeweek in New York.

Het Belgische chocolademerk Callebaut creëerde een chocoladedecor voor de modeshow van Opening Ceremony op de modeweek in New York.

Tijdens de Fashion Week in New York stelde Opening Ceremony zijn nieuwe herfst-/wintercollectie 2014 voor. De modeshow kreeg een Belgisch tintje dankzij het chocoladedecor van Callebaut. De modeshow en de collectie van Opening Ceremony zijn geïnspireerd op de reizen naar België die oprichters Carol Lim en Humberto Leon maakten. Opening Ceremony koos voor Callebaut omdat de chocoladefabrikant al sinds 1911 het hele productieproces, van boon tot chocolade, uitvoert in het Belgische dorp Wieze.

Tranen van chocolade

Callebaut zorgde voor een chocolademuur die tijdens de show tot leven kwam. In de muur was het patroon van vingerafdrukken aangebracht dat de herfst-/ wintercollectie 2014 van Opening Ceremony kenmerkt. Langs de muur vloeide chocolade naar beneden, als tranen, en vulde het patroon op. Dat resulteerde in een dynamisch kunstwerk van chocolade.

Finest Belgian Hot Chocolate met kruiden

Zowel voor, tijdens als na de modeshow verwende Callebaut de modefans met Belgische chocolade. Bij aankomst kregen de gasten een chocoladereep met het typische patroon van de vingerafdrukken, een limited edition die Callebaut speciaal had ontwikkeld voor de modeshow waarop Opening Ceremony zijn herfst-/wintercollectie 2014 presenteerde. De Belgische Callebaut-chef Patrick Aubrion en de Noord-Amerikaanse Callebaut-chef Celine Plano serveerden de gasten hun bekende Finest Belgian Hot Chocolate, gemaakt van de iconische donkere 811- en witte W2-chocolade. Voor de kruidige toets zorgden gemalen cacaokernen met exotische specerijen als garam masala, Perzisch blauw zout en chilipeper.

Belgische invloeden

De herfst-/wintercollectie 2014 van Opening Ceremony is geïnspireerd op België. Dat thema komt terug in de diverse motieven en ontwerpen van de collectie en in het patroon van de vingerafdrukken. De kanalen en rivieren die de verschillende belangrijke handelsroutes met elkaar verbinden, zijn terugkerende elementen in de hele mannen- en vrouwencollectie. Ook de uiteenlopende Antwerpse ambachten inspireerden de ontwerpen.

De mannencollectie legt de klemtoon op contrasterende, opvallende kleurblokken en klassieke snits. De typische sportieve ritsen zijn slechts aan één kant zichtbaar. In de vrouwencollectie zijn glazen kiezels verwerkt. Glazige grafische prints verwijzen naar de belangrijke diamanthandel in Antwerpen. Reflecterende paletten creëren vormen en ontwerpen die het licht doen schitteren maar ook vervormen, zoals diamanten dat doen. In de schoenen zitten verborgen elastische sluitingen. De sleehakken uit de collectie hebben een contrasterend kleurblok of zijn gemaakt van een opvallend materiaal. Beide collecties weerspiegelen België als inspiratiebron op een unieke en samenhangende manier. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content