Café Costume in de Dansaertwijk

De lieveling van hip Vlaanderen opent een tweede atelier, in de Dansaertwijk.

Na twee jaar opent Café Costume, de lieveling van hip Vlaanderen, een tweede atelier. Deze keer in de Brusselse Dansaertwijk.

Of het nu de ambigue naam is, de originele klantenbenadering, de kwaliteit van snit en stoffen of het succes van internationale rockbands die het podium beklimmen in een net kostuum: Café Costume heeft met zijn product en bijbehorende etiquette een winnend team in huis. Maatpakken ontwerpen zit het drietal Van Gils dan ook in de genen. Bruno Van Gils (ontwerper) en zijn nichtjes Saskia (pr en boekhouding) en Angélique (businessplan) zijn drie telgen van de befaamde textielfamilie Van Gils. De drie dertigers groeiden op tussen de speldenkussens en kunnen nog steeds gebruik maken van de textielfabrieken van hun grootvader.

Al twee jaar werken ze in hun Antwerpse atelier volgens het principe van tailoring à la carte. Net als in het café krijgt de klant een menukaart voorgeschoteld waaruit hij naar eigen smaak het model, de stof en kleur, zakken en knopen van zijn pak mag kiezen. “We maken telkens een uur vrij voor een fijne, adviserende babbel en het opmeten van de maten. Het kostuum wordt na vijf weken geleverd. En inderdaad, vanaf 450 euro heb je echt een kwaliteitspak. Die scherpe prijs maakt deel uit van het succes van de jonge zaak.”

De nieuwe modieuze hotspot van het label ligt in de Léon Lepagestraat, waar ook Maison Martin Margiela en Christophe Coppens hun toonaangevend territorium afbakenen. Onder anderen zanger Arno wordt in 2009 een van de nieuwe vrienden van het merk, net als Gabriel Rios en de Soulwaxbroers dat al waren.

Elke Lahousse

Café Costume, Léon Lepagestraat 24, 1000 Brussel Info: De menukaart is te downloaden op de website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content