Cacharel zet punt achter samenwerking met Cédric Charlier

© reuters

Verrassing alom in de modewereld. In een kort perscommuniqué kondigt modehuis Cacharel het einde aan van zijn samenwerking met de Belgische artistiek directeur.

Verrassing alom in de modewereld. In een kort perscommuniqué kondigt modehuis Cacharel het einde aan van zijn samenwerking met de Belgische Cédric Charlier, artistiek directeur van de pret-à-porter vrouwencollectie sinds september 2009.

De samenwerking tussen de creatieve dertiger en het Franse modehuis leek goed te verlopen, maar onder de oppervlakte was dit blijkbaar niet het geval. Jean Bousquet, oprichter en CEO van Cacharel: “We hebben nood aan een artistiek directeur die al onze lijnen (dus ook de mannencollectie) kan vormgeven. Iemand die overigens een zekere volwassenheid bezit op vlak van marketing.”

Nochtans wist de Belgische ontwerper Cacharel nieuw leven in te blazen en slaagde hij erin opnieuw een frisse en speelse stijl te introduceren. Ook het financiële plaatje zag er de laatste jaren veel beter uit voor het modehuis.

De pre-collectie van de volgende lente zal Charliers laatste zijn voor Cacharel. Volgens Fashion Mag.com zal de splitsing zich effectief tot stand brengen op 7 oktober 2011. Voor de zomercollectie 2012 is het modehuis dus op zoek naar een nieuwe artistieke directeur. Deze multitasker zal de grootse plannen van Cacharel (waaronder ook een mannen- en kinderlijn herfst-winter 2012) tot een goed einde moeten brengen.

Cédric Charlier werkte tevoren al samen met Michael Kors voor Celine en gedurende 6 jaar aan de zijde van Alber Elbaz voor Lanvin.

Caroline Lallemand/Lexpress.fr Styles/Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content