C&A lanceert tweede Re-Imagine Design Challenge

De tweede editie van de Re-imagine Design Challenge 2014 is van start gegaan. Er werden 9 getalenteerde en aanstormende ontwerpers vanuit heel Europa uitgenodigd om duurzame ontwerpen voor de toekomst te creëren. Katrien Van Hecke vertegenwoordigt België in de challenge van dit jaar.

De tweede editie van de Re-imagine Design Challenge 2014 is van start gegaan. Er werden 9 getalenteerde en aanstormende ontwerpers vanuit heel Europa uitgenodigd om duurzame ontwerpen voor de toekomst te creëren. Katrien Van Hecke vertegenwoordigt België in de challenge van dit jaar. In de Design Challenge van dit jaar staat het ontwerperfgoed van 173 jaar C&A centraal. Maar ook duurzaamheid krijgt een belangrijke rol tijdens deze editie. De jonge designers die aan de wedstrijd deelnemen, worden uitgedaagd om een iconisch C&A-silhouet te herontwerpen. Duurzaamheid en innovatie zijn de sleutelwoorden bij deze herwerking.

Naast de Belgische Katrien Van Hecke, werden Christian Bruns uit Duitsland, Claudine Ivari uit Frankrijk, Natalie de Koning uit Nederland , Nina Kepplinger uit Oostenrijk, Michael Hekmat uit Polen , Elisabet Vallecillo en Javier Blanco uit Spanje en Niyazi Erdogan uit Turkije geselecteerd voor de uitdaging.

Gelijktijdig met deze wedstrijd loopt er intern ook een Design Challenge, waarbij de eigen ontwerpers van C&A worden uitgedaagd.

De winnaar van de editie van 2013 was de Belgische designer Tom Van der Borght. De ontwerper creëerde een buitengewone ‘lunchjas’ waarbij hij materialen zoals bestek, kopjes en borden op een verrassende manier gebruikte.

Leer Katrien, de Belgische vertegenwoordigster van dit jaar, beter kennen in onderstaande video. (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Volg de challenge via Facebook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content