Burberry zacht en romantisch op LFW

De collectie die Christopher Bailey op de London Fashion Week toonde was zacht, warm en romantisch. De klassieke, beige Burberry trenchcoat was opvallend afwezig in de collectie. De Burberryvrouw van deze zomer is sweet like an English Rose. De lente/zomercollectie 2014 van Burberry Prorsum oogt vrouwelijk en lieflijk. Heel wat pastelkleuren en zachte materialen doen de collectie erg warm en romantisch ogen. Bailey opteerde ervoor om de klassieke trenchcoat weg te laten, maar herinterpreteerde het stuk wel in andere, zachtere vormen. Naast de romantische stukken waren er ook enkele outfits die wat edgier oogden dankzij grafische prints en occasionele bling.

Bailey ontdekte een fabriek in het Noorden van Engeland die nog Victoriaanse kantmachines in perfecte staat bezit. Hij maakte van deze machine gebruik om pencil skirts en jurken in lichte kleuren zoals mauve en pistache te produceren.

De trenchcoat mocht dan wel afwezig zijn in zijn originele versie, Bailey liet het iconische kledingstuk terugkomen in een zwart-witte hemdjurk. Aan de Daily Mail vertelde de ontwerper dat hij de trench wilde herdenken in zachte, vloeiende stoffen. ‘We gebruikten heel wat dubbelzijdige kasjmier en zijde zodat alles een natuurlijke flow had,’ aldus Bailey over zijn stoffenkeuze.

De oorsprong van het kleurenpallet moeten we gaan zoeken bij de voorliefde van Bailey voor de Engelse roos. Vandaar ook de duizenden rozenblaadjes die tijdens de finale naar beneden dwarrelden.

Britse topmodellen Cara Delivingne en Jourdan Dunn mochten over de Burberry catwalk schrijden. ‘We werken al jaren samen met Cara, ze is iemand waar ik heel close mee ben. We hebben een fantastische relatie, ik ben echt dol op Cara. Ze is prachtig,’ aldus Bailey over Cara Delivingne.

Wie zat er op de front row? Harry Styles mocht zich gelukkig prijzen met zijn gezelschap op de eerste rij. Burberry-fans Sienna Miller, Naomi Harris, Suki Waterhouse, Alexa Chung en Paloma Faith vergezelden de One Direction-ster Front Row en ze hadden het zo te zien erg naar hun zin samen.

Soundtrack: de muziek werd voorzien door het opkomend Brits talent George Ezra. Hij mocht de show openen en afsluiten. Ezras EP ‘Did You Hear the Rain’ is vanaf nu ook beschikbaar op iTunes in pre-order. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content