Burberry ruilt trenchcoats in voor korte jasjes tijdens LFW

Een collectie met als tagline ‘The Birds and The Bees’ kan niet anders dan lentekolder uitstralen. Christopher Bailey liet zich voor zijn nieuwste collectie inspireren door Britse bloemen, insecten en spinnenwebben.

Een collectie met als tagline ‘The Birds and The Bees’ kan niet anders dan lentekolder uitstralen. Christopher Bailey liet zich voor zijn nieuwste collectie inspireren door Britse bloemen, insecten en spinnenwebben.

Bailey speelde met de contrasten tussen fragiel en sterk en frivool en matuur in zijn lente- en zomercollectie voor Burberry Prorsum. Dat vertaalt zich naar kledingstukken vervaardigd uit denim, zijde en tule en silhouetten die soms sportief, dan weer ultravrouwelijk ogen. Ook zagen we heel wat doorkijkstoffen – steunt Bailey de free the nipple-campage? – passeren op de catwalk. De collectie straalt een soort ‘forever young’-gevoel uit dat de dragers en toeschouwers in een klap vrolijk stemt. Met deze jeugdige collectie trekt Burberry naar het Britse platteland, waar insecten krioelen, ontdekkingstochten worden ondernomen en jongelingen verliefd worden.

Niet alle combinaties waren even geslaagd en de bovenstukken uit schubbenstof waren niet meteen flatterend, maar over het algemeen toonde Christopher Bailey een erg draagbare collectie. Ook de sneakertrend is hem niet ontgaan, want aan de voeten van heel wat modellen spotten we een spierwit of net of felgekleurd exemplaar.

We bespeurden opvallend weinig trenchcoats. Bailey opteerde voor korte (jeans)jasjes, al dan niet met een rand in schapenvacht, in plaats van de klassieker van het modehuis.

‘Burberry incrowd’

Malaika Firth mocht de show openen en Suki Waterhouse voerde bij de slotronde de modellen aan. Burberry-vriendinnen Cara Delevingne en Kate Moss liepen niet mee, maar nestelden zich front row naast Mario Testino, Poppy Delevingne, Paloma Faith en Jamie Campbell Bower, die trots zijn vriendin Matilda Lowther gadesloeg terwijl ze als model de catwalk sierde. Jourdan Dunn was ook van de partij op de catwalk.

De muziek werd verzorgd door opkomend talent James Bay die met zijn krachtige stem en gitaar de hele ruimte vulde met meeslepende songs. Alweer een uitstekende muzikale keuze van het team van Burberry. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content