Brusselse Maison Martin Margiela winkel beklad door graffitikunstenaar Kidult

© Sarah De Wée

UPDATE: De Franse graffitikunstenaar Kidult heeft via facebook bekend gemaakt dat hij het was die de gevel van de Brusselse Maison Martin Margiela winkel onder handen heeft genomen. Het “kunstwerk”, gemaakt met verf en brandblusapparaten bundelt hij onder het thema “Your Luxury is Our Misery – Destroy What Destroys You”. Kidult maakte eerder ook al een t-shirt met het Chanel-logo en dat opschrift en bekladde een Marc Jacobs winkel.Nu fans hun hart kunnen ophalen aan de heruitgaves van Maison Martin Margiela bij H&M, werd de Brusselse winkel van het modehuis beklad. Een of meerdere mensen waren ’s nachts in de weer met brandblussers, verf en spuitbussen.

Publiciteitsstunt of vandalisme, daar kan men voorlopig nog niet aan uit. De foto van de bekladde winkelgevel van Maison Martin Margiela verspreidde zich als een lopend vuurtje over de verschillende social media kanalen. Het pand op de Vlaamsesteenweg werd behoorlijk toegetakeld met zwarte en roze verf, maar niemand durft spreken van een haatactie. “Love”, staat over het ganse pand te lezen, met iets kleiner in een hoekje “Our Misery, Not Your’s”(sic).

Voorlopig heeft niemand dit kunstwerk al geclaimd, al waagde de blog van StreetArtBelgium een gokje; de Franse graffitikunstenaar Kidult zou hier wel eens kunnen achterzitten. De belettering en de stijl lijken van zijn hand en de artiest zou zich met Maison Martin Margiela niet voor het eerst in de modewereld mengen. Kidult bekladde eerder dit jaar ook nog de winkel van Marc Jacobs in Soho, die de afbeelding dan weer prompt op een t-shirt liet drukken. Kidult geeft nu zelf via zijn facebookpagina toe dat hij ook de gevel van Maison Martin Margiela onder handen heeft genomen. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content