Brusselse Babytheek wil baby-uitzet verduurzamen

© Getty Images/iStockphoto

Of je nu klein woont, een beperkt budget hebt of radicaal wil kiezen voor minder spullen: de aanstormende Babytheek biedt een antwoord op verschillende vragen van jonge gezinnen.

Hoe verschillend alle baby’s ook mogen zijn, een ding hebben ze allemaal gemeen: ze groeien als kolen. Kleertjes die na twee wasbeurten al te klein blijken te zijn, speelgoed dat plots saai is geworden en een duur maxicozy-inzetstuk waar je na enkele maanden niets meer aan hebt: geen ouder die het niet herkent. Daar wil de Brusselse Babytheek nu een oplossing voor bieden.

In deze bibliotheek voor babyspullen zullen jonge ouders namelijk spullen kunnen ontlenen die ze maar een korte periode nodig hebben. We zeggen ‘binnenkort’, want voor dit mogelijk is, moet er nog wat geld ingezameld worden. Er is nog 10.000 euro nodig om met het project van start te gaan. Daarbij is de bibliotheek nu ook nog leeg en het project rekent op ‘volgroeide’ gezinnen om de rekken te bevoorraden. Zaterdag 28 oktober is de eerste dag dat mensen hun ongebruikte babyspullen kunnen komen brengen.

De organiserende vzw Netwerk Bewust Verbruiken richt al jaren sociale projecten in rond delen en herstellen. Bekijk voor meer informatie zeker de website van de Babytheek. Een bijdrage doen kan nu al via de Growfunding-pagina.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content