Bruno Pieters terug in Brugge

Bruno Pieters bouwt in de Brugs Academie een retrospectieve van zijn werk.

Modeontwerper Bruno Pieters keert terug naar zijn roots. In de Brugse Academie, waar hij zijn artistieke studies ooit begon, bouwt hij zelf mee aan een overzichtstentoonstelling van zijn werk. Hij toont er zowel een deeltje van zijn modecollectie als foto’s en tekeningen. De expo gaat van start op 1 september.

Bruno Pieters werd in 1978 geboren in Brugge, waar hij ook opgroeide. Na zijn studies aan de Brugse Academie trok hij naar Antwerpen, waar hij in 1999 met onderscheiding afstudeerde aan de Modeacademie. Als jong designer deed hij ervaring op bij Maison Martin Margiela, Josephus Thimister en Christian Lacroix Haute Couture, om uiteindelijk in 2001 zijn eerste eigen couturecollectie tijdens de Parijse modeweek voor te stellen. Sinds 2004 ontwerpt Bruno Pieters ook voor het Belgische lederhuis Delvaux en vorig jaar jaar nam hij er de job van art director bij Hugo Boss bij. Hij woont en werkt in Antwerpen.

De tentoonstelling heeft plaats in de Bogardenkapel van de Brugse Academie.

Ann Heylens.

Info: Bruno Pieters, 1 tot 28 september, Bogardenkapel, Katelijnestraat 86, Brugge. Openingsuren: 13 tot 16.30 uur (week), 10 tot 17 uur (weekend). www.brugge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content