Bruno Pieters ontwerpt minicollectie voor Weekday

Na twee jaar stilte, laat de Belgische ontwerper Bruno Pieters terug van zich horen met een gastcollectie voor de Scandinavische straatketen Weekday.

Het is ondertussen twee jaar geleden dat de Vlaamse ontwerper nog eens een kledingcollectie uitbracht. In december 2009 trok hij zich terug als artistiek directeur van Hugo by Hugo Boss. Begin 2010 lanceerde hij wel nog een brillencollectie onder zijn eigen naam.

Voor deze comeback blijft Pieters – gelukkig maar – trouw aan zijn karakteristieke stijlrepertoire. De wollen en katoenen mantels en broeken ademen een tijdloos raffinement uit en vertonen een sterk lijnenspel.

Natuur en architectuur“Ik werk instinctief”, vertelt Pieters aan de Duitse Vogue. ” Voor deze collectie verlangde ik naar langgerekte en smalle silhouetten uit natuurlijke materialen. Naast architectuur, voel ik me namelijk ook sterk verbonden met de natuur.”

Vanaf 14 oktober ligt de collectie in alle Weekday winkels en zal ze ook online verkrijgbaar zijn. Voor een mantel betaalt u 200 euro, een topje heeft u al voor 40 euro. (VF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content