Britse vrouw maakt jurk uit meer dan 3000 gekleurde snoepjes

Een schoonheidsspecialiste uit het Verenigd-Koninkrijk heeft maar liefst 180 uur gewerkt aan een jurk gemaakt uit veel, héél veel, snoepjes.

Een schoonheidsspecialiste uit het Verenigd-Koninkrijk heeft maar liefst 180 uur gewerkt aan een jurk gemaakt uit veel, héél veel, snoepjes.

Met veel ambitie begon de Britse schoonheidsspecialiste Sarah Bryan te werken aan een bijzondere jurk. Het ontwerp van Bryan bestaat namelijk uit 3000 gekleurde kauwgombolletjes, ‘Skittles’ genaamd. Dat schrijft The Independent. Ze liet zich voor de jurk inspireren door haar eigen dochter. “Ik kwam op het idee toen mijn dochter in de tuin aan het spelen was met haar strandballen”, aldus Bryan. “De speelgoedballen leken op Skittles.”

Elke dag werkte Bryan maar liefst zes uur, gedurende een maand lang, aan dit onderwerp. Uiteindelijk gebruikte de ontwerpster maar liefst 145 zakjes ‘Skittles’ en 90 tubes lijm om het goedje aan de stof te bevestigen. Nadat de jurk helemaal was afgewerkt, droeg Bryan haar ontwerp voor het eerst tijdens een beautywedstrijd in Manchester. Het duurde niet lang of de ‘snoepjesjurk’ werd wereldnieuws. Bovendien ontwierp Bryan niet alleen een jurk, maar ook bijhorende schoenen volledig beplakt met ‘Skittles’.

Lady Gaga

Maar wat wil ze nu precies met deze jurk bereiken? Haar droom is dat de ‘snoepjesjurk’ terechtkomt in de handen van Lady Gaga. Bryan wil niemand minder dan de ‘Princess of Pop’ zien schitteren in het niet-alledaagse ontwerp. Of Lady Gaga interesse heeft in de jurk, en of ze het kledingstuk überhaupt al heeft opgemerkt, is niet bekend. Volgens Bryan zou Gaga alvast dol zijn op de jurk. “Ze zou hem geweldig vinden,” aldus Bryan.

De Britse ‘Express’ schrijft dan weer dat Bryan van plan is om de jurk te veilen voor het goede doel. Zo zou ze de opbrengst willen schenken aan een organisatie die zich inzet voor patiënten met lymfeklierkanker. Aan deze ziekte leed ook de pleegmoeder van Bryan.

Inmiddels heeft ze de jurk ook aangemeld bij Guinness World Records. Sarah Bryan is er namelijk van overtuigd dat het de eerste jurk is die volledig gemaakt is uit ‘Skittles’. In het verleden werden er wel al jurken gemaakt uit de verpakking van ‘Skittles’, maar nooit eerder met de snoepjes zelf. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content