Britse post lanceert modepostzegels

De Britse post lanceert een collectie postzegels die Britse designers en hun ontwerpen eert. Onder meer Vivienne Westwood, Tommy Nutter en Paul Smith worden in de spreekwoordelijke bloemetjes gezet. De British Royal Mail vond het tijd dat de vele wereldbekende Engelse modeontwerpers en hun iconische ontwerpen een plaatsje kregen op hun postzegels. Ze brachten de British Fashion Stamps uit, een collectie postzegels met daarop een bekend ontwerp van een groots Brits designer. Zo kan je een brief opleuken met een postzegel van het Tommy Nutter kostuum dat ontworpen werd voor Ringo Starr of de Harlequin dress van Vivienne Westwood – destijds nog tentoongesteld door Naomi Campbell. De afbeeldingen zijn van de hand van modefotograaf Sølve Sundsbø, die eerder al zijn slimme en humoristische fotomanipulaties mocht toepassen op Yves Saint Laurent-, Dior-, Gucci-, Hermès- en Armanicampagnes

Een slimme zet

Het idee voor de door mode geïnspireerde verzameling postzegels is ontsproten uit de designcollectie die de Britse post in 2009 lanceerde . Een van de postzegels uit die collectie droeg de beeltenis van Mary Quant’s minirokje en bleek de meest succesvolle van de reeks te zijn. De beslissing om een hele modegerelateerde postzegellijn uit te brengen is dus een slimme zet.

De Britse mode-industrie groeit namelijk elke dag en levert een enorme bijdrage aan het internationale modebeeld. Vandaag de dag huisvest de industrie zo’n miljoen mensen en draagt het 21 miljard pond bij aan de Britse economie. Wij gokken dat deze collectie postzegels in ieder geval ook de kas van de Britse post zal spijzen. (KS)

Voor een setje van tien modepostzegels kan je terecht in de Britse postkantoren, maar ook Belgische fashionfreaks en filatelisten kunnen hun hart ophalen. De collectie is immers ook volledig online verkrijgbaar op de website van de Royal Mail.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content