British Fashion Awards: Weer prijs voor Burberry

Burberry-ontwerper Christopher Bailey werd in Londen uitgeroepen tot ‘Designer van het Jaar’.

Nog maar net ontving hij een MBE van de Queen, of Burberry-ontwerper Christopher Bailey wordt alweer gelauwerd. Woensdagavond kreeg hij tijdens de uitreiking van de British Fashion Awards in Londen de prestigieuze titel ‘Designer of the Year’.

De top uit de modewereld verzamelde gisteren in de Londense Royal Courts of Justice. Onder meer Kate Moss, Claudia Schiffer, Eva Herzigova, Vivienne Westwood, Victoria Beckham en Jerry Hall waren afgezakt om de uitreiking, die een feestelijke afsluiter vormde van 25 jaar London Fashion Week, bij te wonen.

Grote winnaar was Burberry. Niet alleen werd artistiek leider Bailey gekroond tot ‘Designer van het Jaar’, het hip en scherp geworden oer-Britse luxemerk kreeg zelf ook de award voor ‘Designermerk van het Jaar’.

Georgia May Jagger mag zich “Model van het Jaar” noemen. De 17-jarige Rolling Stones-dochter was dit jaar het gezicht van Hudson-jeans en tekende ook een contract bij schoonheidsmerk Rimmel. Holly Fulton en het duo Peter Pilotto kregen de prijs voor nieuw talent, respectievelijk voor accessoires en prĂȘt-a-porter.

Nieuw dit jaar was de ‘Londen 25 Award’. De winnaar ervan werd gekozen door het publiek en dat stemde voor topmodel Kate Moss.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content