Brian Rea tekent voor Marni

© marni

De illustrator zal enkele stuks voor de najaarscollectie van het Italiaanse modehuis opleuken.

Italiaans modemerk Marni gaat samenwerken met Brian Rea. De illustrator, die onder meer zijn pennenvruchten in de New York Times afgedrukt ziet, mocht zijn creativiteit loslaten op de najaarscollectie van het label.

Marni-voorvrouw Consuelo Castiglioni heeft wat met prints, zoveel mag duidelijk wezen. Ze ziet haar label dan ook als het ideale canvas om te experimenteren met kunst. De Marni-collecties, die zelf al rijkelijk versierd zijn, werden in het verleden nog opgeleukt door waterverfschetsen van Kim Gordon (jawel!) en felle plastic tassen van Claude Caillol. Nu neemt Marni illustrator Brian Rea bij de arm.

Rea tekent momenteel New York Times Magazine vol met zijn typische kriebelige, melancholische stijl. “Mijn werk loopt niet altijd over van emotie”, zegt Rea in New York Times Magazine. “Toch vind ik dat mijn tekeningen vaak angst, verlangen of liefde uitdrukken. Marni is een merk dat heel veel liefelijkheid maar ook kracht uitstraalt; in mijn ogen dus het perfecte label om mijn verhalen en emoties een thuis te geven”, aldus Rea over de collectie die vanaf het najaar beschikbaar zal zijn.

De lijn voor Marni omvat een reeks truien, t-shirts en tassen met Rea’s tekeningen die wonderwel te combineren vallen met de kleurrijke, eclectische prints van de Marni-najaarscollectie die volgens Castiglioni geïnspireerd werd op “iconische jeugdculturen die met elkaar clashen maar zich toch weten te vermengen op onverwachte manieren”. Bovendien mag Rea ook de showrooms en enkele kantoren van Marni voorzien van zijn dessin. (KS)

Bekijk de volledige collectie op de website van Marni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content