Breien tegen aids

Ontwerpers Walter Van Beirendonck, Anna Heylen en enkele modestudenten breien sjaals tegen aids.

Designers Against Aids hebben vandaag hun nieuwe actie in teken van de Wereldaidsdag op 1 december voorgesteld; ‘Knitting Against Aids – Breien tegen Aids’.

Het idee achter ‘Knitting Against Aids’ is om met zelfgebreide sjaals symbolische warmte te geven aan mensen met HIV. De breiende designers van dienst zijn Walter Van Beirendonck, Anna Heylen en enkele studenten van de Antwerpse modeacademie. Maar de organisatoren hebben zich met de actie van dit jaar niet beperkt tot modeontwerpers. Iedereen die kan, en wil, mocht, en mag nog tot volgende week vrijdag, zijn zelfgebreide sjaal opsturen. Met dank aan Hollywood celebrityblogger Perez Hilton hebben breiers van over de hele wereld dit dan ook gedaan. Zo hebben niet alleen sjaals van Vlaamse vrijwilligers, scholen, bejaardentehuizen en andere bereidwilligen hun weg naar Antwerpen gevonden. De Designers Against Aids hebben er ook al uit de Verenigde Staten, Servië en China ontvangen, met als kers op de taart een sjaal van zanger Apl.de.ap van popgroep the Black Eyed Peas.
Alle sjaals van vrijwilligers worden verkocht tijdens de Take Care Week van 23 tot en met 30 november, in de stadsfeestzaal van Antwerpen en zijn geprijsd tussen 25 en 50 euro. De sjaals van de ontwerpers en Apl.de.ap worden tentoongesteld en later per opbod verkocht, meer info hierover volgt op de website van Sensoa.

De actie ‘Knitting Against Aids’ is tot stand gekomen in samenwerking met Het Roze Huis, Sensoa en Cavaria (voorheen de Holebifederatie). Het is slechts 1 van vele acties die worden gevoerd naar aanleiding van de ‘Take Care Week’ en de ‘Wereldaidsdag’.

Voor een overzicht van alle acties, en meer info: www.wereldaidsdag.be en www.sensoa.be.

Hanne Vandevoorde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content