Bozar exposeert DNA van de Belgische mode

In de Bozar in Brussel is 'The Belgians' voorgesteld, een nieuwe tentoonstelling over Belgische mode. In totaal komen meer dan 70 Belgische modeontwerpers aan bod, niet alleen de beroemde Antwerpse Zes, maar ook de pioniers uit de Belgische mode. Eén daarvan is Diane Von Furstenberg, zij is 68 jaar geleden in België geboren en ontwierp in de jaren 70 al de iconische wikkeljurk. © BELGA

In een nieuwe tentoonstelling gaat curator Didier Vervaeren op zoek naar wat de Belgische mode nu juist definieert. De expo loopt van 5 juni tot 13 september in het Paleis van Schone Kunsten.

Surrealistisch, avant-gardistisch en expliciet: dat zijn de sleutelwoorden van de Belgische mode, die internationaal een ijzersterke reputatie heeft. De tentoonstelling schetst een uniek historisch beeld van het DNA van de Belgische mode, van de legendarische Antwerpse Zes met onder meer Dries van Noten, Walter Van Beirendonck en Ann Demeulemeester, tot de eigenzinnige creaties van Martin Margiela, A.F. Vandevorst en Raf Simons.

Naast de gevestigde waarden worden invloedrijke spelers uit verschillende mode- en kunstdisciplines belicht. Zo krijgen de Belgische modescholen tijdens de expo een plek in de spotlight. Tenslotte mag opkomend talent niet ontbreken en zullen namen als Jean-Paul Lespagnard en Christian Wijnants bij de tentoonstelling betrokken worden.

Meer informatie over openingsuren en tickets vind je op de website van Bozar.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content