Bloggers niet langer welkom op New York Fashion Week

Wie als blogger al een reis aan het plannen is naar de volgende modeweek in New York, die zal plaatsvinden in februari 2014, zal misschien nog even moeten wachten. Zo zijn bloggers niet langer welkom tijdens de modeshows in de stad. Dat bericht de website Refinery 29.

Wie als blogger al een reis aan het plannen is naar de volgende modeweek in New York, die zal plaatsvinden in februari 2014, zal misschien nog even moeten wachten. Zo zijn bloggers niet langer welkom tijdens de modeshows in de stad. Dat bericht de website Refinery 29.

De New York Fashion Week is zichzelf aan het heruitvinden. De laatste jaren kregen de bloggers steeds meer macht, ze wisten heel wat publieke belangstelling naar hun blogs te trekken, waardoor ze mooie zitjes tijdens een show wisten te versieren. Toch is de organisatie hier niet helemaal mee akkoord, en willen ze meer exclusiviteit terugbrengen naar de shows. Ze wil de organisatie opnieuw modejournalisten, vips en inkopers op de eerste rij.

Fern Mallis, de oprichter en organisator van de modeweek in New York, deed eerder dit jaar al haar beklag over de manier van werken op een modeweek. Tijdens een lezing in New York vertelde ze dat ze niet zo tevreden is over het feit dat modebloggers zitjes op de eerste rij innemen. Volgens Mallis was het tijd voor verandering. Het nieuws werd meegedeeld via de krant ‘The Wall Street Journal’. Zo heeft de organisatie beslist dat de gastenlijst met 20 procent zal worden ingekrompen, waardoor de kaartjes voor de bloggers zullen sneuvelen.

Bloggers zorgen voor animo

Hoe het ook zij, bloggers zorgen voor heel wat ‘buzz’ tijdens de modeweek. Ze zijn zeer actief op sociale media, waardoor iedereen elke stap kan volgens via het internet. De laatste jaren wisten ze zich een weg naar de top van de shows te werken en kregen zitjes op de eerste rij. Bovendien werden ze ook uitgenodigd op tal van showrooms én afterparty’s. Toch is de modeweek niet helemaal van plan om hen te laten vallen. Zo zullen ze de verschillende shows nog kunnen volgen via livestreams. Bovendien is het niet omdat ze niet meer op de eerste rij mogen zitten, dat ze de show niet van op een verdere rij zouden kunnen volgen. Denken wij dan.

Terug naar de essentie

Maar de organisatie van de New York Fashion Week wil hun beleid over bloggers veranderen. Zo willen ze terug naar de essentie van een modeweek: de pers halen én de kledij verkopen. Journalisten en inkopers zullen opnieuw ‘front row’-zitjes kunnen bemachtigen. Benieuwd of Parijs, Milaan en Londen het voorbeeld van New York zullen volgen. Verandering is alvast op til. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content