Blader, lees en vergaar stijltips

Deze 4 modeboeken bieden elk een unieke kijk in het stijlregister van een ontwerper of een aantal historische iconen.

Hussein Chalayan Zijn onconventionele shows en conceptuele collecties (een koffietafel als rok, een papieren jurk) bezorgden Chalayan de reputatie van intellectueel in de modewereld. Die wordt bevestigd met een boek en een overzichtstentoonstelling, tot 13 november 2011, in het Paijse Musée des Arts Décoratifs.

Rizzoli NY, 65 euro. Icons of Men’s Style De smoking, de trenchcoat, de jeans…De stijliconen van de mannengarderobe worden door de Britse modejournalist Josh Sims beschreven: over de geschiedenis, het design en de merken die ze groot maakten. Met coole foto’s van Steve McQueen in The Great Escape, Michael Caine in Get Carter en Sean Connery als James Bond.

Laurence King, 26,99 euro.

Alexander McQueen: Savage Beauty Het MET in New York organiseerde als eerbetoon aan de overleden ontwerper Alexander McQueen een overzichtstentoonstelling met honderd van zijn werken. De bejubelde expo is ondertussen afgelopen, maar wordt vereeuwigd in een al even indrukwekkend boek. Inclusief een interview met Sarah Burton, de ontwerpster die sinds McQueens dood het merk leidt.

The Metropolitan Museum of Art, 40,50 euro. Stylebook. Fashionable Inspirations Stijliconen als Kate Moss, Lauren Hutton en Brian Jones van de Rolling Stones geven het goede voorbeeld, aan jou om hun stijladvies op te volgen. Tekst en uitleg is van Elizabeth Walker, voormalig fashion editor van Marie Claire.

Flammarion, 37,50 euro. Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content