BKRK zoekt duurzame ondernemers met een passie voor textiel

Tim Van Steenbergen en Ilse Dedeken, de twee juryvoorzitters van de BKRK #Textiel. © Foto BKRK

Oude ambachten zijn opnieuw populair. Dat hebben ook VAKlab en Bokrijk goed begrepen. Voor het tweede jaar op rij organiseren zij de ontwerpwedstrijd BKRK, voluit Bokrijk Brandmerkt, die authentiek vakmanschap in de kijker zet. Dit jaar is het thema textiel.

Ondernemers die een passie voor textiel combineren met een duurzaam businessmodel kunnen zich inschrijven voor BKRK #Textiel. De wedstrijd richt zich niet enkel op mode-ontwerpers. Elk product, dienst of onderzoek met een link naar textiel komt in aanmerking. Ook wetenschappers die bijvoorbeeld onderzoek doen naar textielverfmethodes mogen hun kans wagen.

De ingediende projecten worden geëvalueerd volgens een aantal criteria. Welke technieken en materialen worden gebruikt? Hoe duurzaam is dit project? Hoe innovatief? En wat is de relevantie van ervan in onze huidige economie?

Ontwerper Tim Van Steenbergen en Verilin-zaakvoerder Ilse Dedeken cureren de wedstrijd. Zij worden bijgestaan door twee andere juryleden uit de creatieve sector: Knack Weekend-hoofdredactrice Ruth Goossens en Pascal Cools, managing director van Flanders D.C. De jury zal de deelnemers niet enkel beoordelen, maar ook ondersteunen tijdens het hele proces.

Inschrijven voor BKRK #Textiel kan tot 20 april via deze link.

Nog vragen? In deze campagnevideo legt Tim Van Steenbergen alles haarfijn uit:

https://i.ytimg.com/vi/rRvC1-YhcOk/hqdefault.jpg360https://www.youtube.com/

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
video1.0270BokrijkYouTube480Doe mee aan de BKRK Award – oproep door Tim Van Steenbergen480https://www.youtube.com/user/BokrijkMuseum

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content