Birkenstock brengt collectie uit in samenwerking met Rick Owens

Birkenstocks X Rick Owens © gf

Birkenstocks, you love ‘em or you hate ‘em. Modeontwerper Rick Owens zit in het kamp van de fans en brengt samen met het Duitse merk een collab uit.

Hoewel Birkenstock zelf aangeeft niet deel te nemen aan het modesysteem, wil het merk wel een graantje meepikken van bepaalde trends. In juni 2017 zette het sandalenmerk voor het eerst een modeshow op poten tijdens Paris Fashion Week. Kort daarna werd het pop-up concept ‘Birkenstock Box’ gelanceerd in Berlijn, New York en Milaan.

We zijn geen deel van de mode, maar overstijgen het systeem omdat we iconisch zijn.

CEO Oliver Reichert

‘We zijn geen deel van de mode, maar overstijgen het systeem omdat we relevant en iconisch zijn. Birkenstocks zijn universele klassiekers in de garderobe van mensen’, aldus CEO Oliver Reichert.

In maart 2018 lanceren ze voor het eerst een samenwerking met een modeontwerper waarbij er niet alleen sandalen worden voorgesteld, maar ook een retail ruimte wordt ingericht door de ontwerper. ‘We hebben Rick Owens niet willekeurig gekozen. We wilden echt een relevante keuze maken. Met Rick hebben we samengewerkt op gebied van mode, design en architectuur.’

Birkenstocks Box
Birkenstocks Box© gf

‘De pop-up Box van Birkenstock is een blank canvas dat door alle mensen waar we mee samenwerken naar believen kan ingevuld worden.’ De ontwerper heeft drie klassieke ontwerpen van Birkenstocks in vier verschillende materialen naar zijn hand gezet. Zeker is dat er ponyhaar en vilt gebruikt worden. In de pop-up shop zullen naast de collab modellen van Owens en het merk ook klassieke modellen van Birkenstock, ready to wear stuks van Rick Owens, meubels en accessoires worden verkocht.

‘Ik kan me vinden in de waarden van Birkenstock’, laat Owens optekenen. De duurzaamheid van het schoeisel en de focus op welzijn spreken hem erg aan.

Vanaf 17 april wordt de Birkenstock Box geplaatst voor de winkel van Owens in Los Angeles. Deze locatie is niet toevallig gekozen, maar een verwijzing naar de begindagen van het merk van Rick Owens. Tussen 18 en 21 april is de pop-upbox toegankelijk voor het publiek.

Vanaf 2 april is de Birkenstock x Rick Owens collectie beschikbaar voor pre-sale. Op 17 april gaat de collectie live op zowel de Rik Owens als de Birkenstock kanalen.

Meer info over Birkenstock

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content