Bikinitrend: Prints

Nog een paar maanden en het terrasjesweer gaat over in bikiniweer: hoog tijd dus om het perfecte bruinexemplaar te scoren. Wij zetten alvast een paar trends op een rijtje.

Deze zomer sieren vrolijke prints het strandbeeld. We laten monochrome bikini’s ver achter ons en mogen lekker knallen met originele motiefjes. Bovendien hebben prints een flatterend effect omdat ze de aandacht afleiden van eventuele minpuntjes.

Uit het ruime aanbod bikini’s blijkt dat de catwalktrends gewoon mee mogen naar het strand. Exotische bloemen, geometrische vormen en tie-dye zijn overal terug te vinden.

Gucci, Proenza Shouler en Jason Wu zijn niet de enigen die dwepen met tropische bloemen. Weelderige junglemotieven zijn chic en geven je een instant “onbewoond eiland” gevoel. Perfect voor een namiddagje luilekkeren.

Aanhangers van de zogenaamde native chic trend vinden hun heil in zigzags, verenmotieven en grillige tekeningen. Missoni is al jaren in de ban van deze etnische look, en nu springen ook andere designers massaal op de boot. Nonchalant, stoer en origineel. Leuk extraatje: versiersels zoals ringen en kralen doen je benen langer lijken.

Je haren zijn niet de enige die slordig gekleurd mogen zijn deze zomer. Verschillende popsterren werden reeds met een “dip en dye” haardos gesignaleerd, en nu mag je ook op je bikini een uitgelopen kleurenclash verwachten. Dominante kleuren zijn rood en blauw. Of hoe je punk naar strandtermen kan vertalen. (IVDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content