Beyoncé niet te vinden voor grappige Feyoncé-merchandising (en daagt hen voor de rechter)

© Feyoncé

Er mag al een gelachen worden, maar dat is niet het geval bij Beyoncé als het gaat om de sweaters en T-shirts van het ‘verlovingslabel’ Feyoncé. De Amerikaanse popster klaagt hen aan omdat ze geld zouden willen verdienen door het misbruiken van haar naam.

Je hebt ze ongetwijfeld al eens gespot: het vrijgezellenfeestje waarop het feestvarken een ‘Feyoncé’-sweater draagt om haar heuglijke burgerlijke stand met de wereld te delen. Feyoncé, een allusie naar ‘fiancée’, brengt ook onder meer koffiemokken uit met daarop de quote ‘He put a ring on it’. Deze quote verwijst ook naar de wereldhit ‘Single Ladies’ van de popster.

Volgens Vogue onderneemt Beyoncé gerechtelijke stappen om deze merchandising een halt toe te roepen. ‘Ze willen teren op de bekendheid van Beyoncé en haar songs om zo geld te verdienen.’ Bovendien meent de entourage van Beyoncé dat er te duidelijk verwezen wordt naar de artieste, dat er zelfs verwarring kan ontstaan.

Momenteel heeft het team achter Feyoncé nog niet gereageerd op de beschuldigingen van Beyoncé. Het is maar de vraag of de wereldster gehoor zal vinden bij de rechter. Het recente voorbeeld van Louis Vuitton en My Other Bag toonde nog eens aan dat het parodiëren van bekende merken best wel mogelijk is, wanneer het initiële doel is om mensen aan het lachen te brengen. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content