Bewonder de garderobe van Lauren Bacall in New York

Het Fashion Institute of Technology in New York opent volgend voorjaar een tentoonstelling met zo’n zevenhonderd unieke kledingstukken van filmster Lauren Bacall. Het FIT kreeg de toestemming van de actrice voor haar dood op 12 augustus.

Het Fashion Institute of Technology in New York opent volgend voorjaar een tentoonstelling met zo’n zevenhonderd unieke kledingstukken van filmster Lauren Bacall. Het FIT kreeg de toestemming van de actrice voor haar dood op 12 augustus. Valerie Steele, directeur van het museum van het FIT, wist grande dame Bacall te strikken voor een retrospectieve tentoonstelling over haar kleding in de jaren zestig en zeventig. De actrice stemde toe op een voorwaarde: ‘Het is goed, maar het moet van uitstekende kwaliteit zijn – op een manier die Diana Vreeland zou goedkeuren,’ aldus Lauren Bacall. Vreeland was degene die Bacall ontdekte en haar op negentienjarige leeftijd op in Harper’s Bazaar liet verschijnen.

De tentoonstelling zal gecureerd worden door jonge, pas afgestudeerden. De rode draad van de expo zijn de vijf ontwerpers die de stijl van Bacall mee hebben vormgegeven. De kunst van het mixen van mannelijke en vrouwelijke silhouetten kenmerkte de actrice haar leven lang. Peter Som verwoorde het als volgt: ‘Ze was het levende voorbeeld van moeiteloosheid. Het leek altijd alsof ze weinig moeite stopte in haar looks en dat is vaak het moeilijkst om te bereiken wanneer je een eigen stijl creëert.’

In de expo zullen ontwerpen van Norman Norell, haar persoonlijke vriend Yves Saint Laurent, Pierre Cardin, Ungaro en Marc Bohan voor Christian Dior te zien zijn. Iets om naar uit te kijken! (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content