Bevestigd: Alber Elbaz verlaat na 14 jaar modehuis Lanvin

© reuters

Na 14 jaar aan het roer van Lanvin geeft Alber Elbaz de fakkel door. In een persoonlijk bericht zegt hij dat hij hoopt dat Lanvin de zakelijke visie zal vinden die het modehuis nodig heeft.

Alber Elbaz vervoegde het Lanvin in 2001, waar hij het toen sukkelende modehuis weer wist om te vormen tot een goed ontwikkeld, globaal luxemerk met zijn vrolijke, vrouwelijke ontwerpen. Volgens verschillende bronnen stapte de Israelische designer op na een dispuut tussen Elbaz en de CEO Michèle Huiban en eigenaar Shaw-Lan Wang van het bedrijf.

Eerder deze week gaf de ontwerper nog een ziedende speech op de FGI Night of Stars. “De snelheid van de modesector zorgt ervoor dat alle creativiteit, vriendschap en fun verloren gaat.”

In een persoonlijk bericht laat Elbaz nu weten dat hij de deur van Lanvin achter zich dicht trekt.

“Ik wil mijn dankbaarheid tonen aan al zij die de afgelopen 14 jaar samen met mij met hart en zien hebben gewerkt aan de revival van Lanvin. Mijn gedachten zijn bij de fantastische mensen in de Lanvin ateliers die mijn werk gesteund en rijker gemaakt hebben. Samen hebben we Lanvin teruggebracht naar wat het ooit was: een respectabel Frans modehuis.”

“Ik wens het huis Lanvin de toekomst die het verdient en hoop dat ze de zakelijke visie vinden die nodig zal zijn om hun pad te vervolgen.”

Nu Elbaz even een vrije agenda heeft zetten modebladen hem plots bovenaan hun lijstje met mensen die Raf Simons zullen opvolgen bij Dior, al zou dat een bizarre zet zijn van Elbaz die altijd al de snelheid van de modesector hekelde. Het is onwaarschijnlijk dat hij het bij Dior rustiger zou krijgen dan bij Lanvin. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content