Betsey Johnson op rand van faillissement

© reuters

Een financiële herstructurering moet een succesvolle doorstart garanderen.

De Amerikaanse modeontwerpster Betsey Johnson zoekt bescherming voor haar modebedrijf onder het elfde hoofdstuk van de Amerikaanse faillissementswetgeving. Het merk gaat dus niet failliet, maar moet wel forse besparingen doorvoeren.

Het elfde hoofdstuk van de Amerikaanse faillissementswetgeving stipuleert dat het verlieslijdende bedrijf een financieel akkoord moet sluiten met de banken, schuldeisers, aandeelhouders en werknemers. Als alles goed gaat stimuleert de financiële herstructurering een succesvolle doorstart. In het doemscenario gaat het bedrijf alsnog failliet.

Voor Betsey Johnson betekent dit meer concreet dat 63 van haar winkels de deuren zullen sluiten en 350 trouwe medewerkers de bons krijgen. “Ik vind het zo verdrietig voor mijn winkelmedewerkers en al mijn roze meisjes”, vertelt Betsey daarover aan WWD. “Ze leven en sterven voor mij. Maar ik moet beter worden. Ik moet echt goed werken en efficiënter worden.”

Ook zal de modeontwerpster zich voornamelijk toeleggen op de goedkopere Betsey Johnson-lijn, die verkocht wordt bij Macy’s en andere grootwarenhuizen. “Ik hou van mijn collectie in de meer gematigde prijsklasse”, biecht Betsey Johnson op. “Met die collectie proberen we echt voeling te vinden met de meisjes die onze kleren kopen'”.

Betsey Johnson staat sinds 2007 niet langer aan het roer van haar eigen modebedrijf. Castanea Partners, een private aandelenfirma nam het bedrijf toen over en stelde Betsey Johnson aan als creatieve directrice. In 2010 betaalde Steve Madden 36.800.000 miljoen euro van de openstaande schulden af en sindsdien bezit de Amerikaanse schoenenontwerper het intellectuele eigendom van Betsey Johnson. Hij benadrukt dat de bestellingen van de groothandels en de online-aankopen gewoon zullen aankomen.

De kleurrijke modeontwerpster, die haar shows telkens afsluit met een radslag, kreeg ook goed nieuws. Samen met haar dochter zal ze de ster worden van haar eigen realityshow Betsey+Lulu. (JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content