Bestel kleding rechtstreeks van de catwalk naar je garderobe

© Smets

PreCouture is een begrip onder zij die op mode verlekkerd zijn en niet kunnen wachten om de runwaycollecties meteen in huis te halen. Dankzij Smets Premium Store wordt dit concept nu ook in België gelanceerd.

Stel je voor dat een catwalk werkte zoals de gemotoriseerde band in een sushi-restaurant. Je ziet allerlei prachtige kledingstukken voorbij komen, en wanneer je iets ziet dat je wil hebben voeg je het meteen aan je garderobe toe. Heerlijk toch? Wel, dat is een beetje het principe dat Smets Premium Store tot leven wil wekken.

Je volgt de defilés live in New York, London, Milaan of Parijs via sociale media of de streaming in de PreCouture Pop-up in de Brusselse Smets Premium Store, waarna je op het online platform van Smets of Precouture je favoriete stuks kan voorbestellen. De stylisten van Smets helpen je met het bepalen van de juiste maat, best wel belangrijk wanneer je high fashion aankoopt aangezien sommige stuks bijzonder gecompliceerd kunnen zijn.

Na drie à vier maanden wordt de kleding bij je thuis geleverd – dat is nog steeds een paar maanden voor die stuks in de winkel hangen- en kan jij de show stelen met de nieuwerdannieuwste collecties.

Maar over show geschreven: wat betekent dit voor (de hiërarchie) van de klassieke catwalkshow? Nathalie De Schepper van Yayzine interviewde bezielster Pascaline Smets over het PreCouture-initiatief, de democratisering van de industrie, de flexibiliteit van buyers en de snelheid waarmee er geproduceerd en geconsumeerd moet worden. Verslind dit bookmarkwaardige leesvoer hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content